سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آمریکا و رژیم صهیونیستی به صورت همزمان از برنامه های جدید خود در برابر تهدیدات سایبری خبر داده اند که به نظر کارشناسان به دلیل جنبه های تهاجمی بسیار بالا، سبب نظامی کردن فضای سایبری درجهان خواهد شد.

در چند روز اخیر آمریکا و رژ‍یم صهیونیستی به طور همزمان مدعی شدند خطر تهدیدات سایبری علیه آن ها بسیار جدی شده و بر شدت و میزان این حملات علیه شرکت ها، اشخاص و نهادهای دولتی آن ها نیزافزوده شده است به همین دلیل هرکدام از آن ها اقدامات خاصی را در نظر می گیرند.

باراک اوباما با امضای فرمان راهبرد امنیت سایبری آمریکا و رژ‍یم صهیونیستی نیز با راه اندازی مرکز ویژه عملیات سایبری وابسته به نیروهای ارتش، سعی دارند برنامه جدید حمله سایبری در کشور خود را تقویت کنند.

نکته جالب اینجاست که آمریکا و رژیم اسراییل در صدر کشورهایی هستند که تروریسم دولتی در فضای مجازی را راه اندازی و به نوعی رسمی کرده اند و هم اکنون نیز به آن ادامه می دهند.

مهمترین اقدامات آن ها که در رسانه های جهان و میان کارشناسان بحث های گسترده ای را ایجاد کرد، حمله های سایبری متعدد علیه جمهوری اسلامی ایران بود. اسراییل و آمریکا هیچ گاه در برابر اتهام حمله به ایران نتوانستند پاسخ قانع کننده ای به افکار عمومی جهان ارایه کنند. واشنگتن و تل آویو ویروس های رایانه ای خطرناک را به ادعای خود با این هدف به سوی ایران گسیل کردند که تاخیری را در فعالیت های هسته ای ایران ایجاد کنند اما هردوی آن ها اکنون مدعی هستند که هدف هکرها و تروریست های سایبری قرار گرفته اند و این تهدیدات به حدی جدی شده است که در صدد ایجاد راهکار و نهادهای جدیدی برای مقابله با آن هستند.



** توجیه آمریکا: کشور هدف هکرها

---------------------------------------------

به گزارش ایرنا، تشکیلات اطلاعاتی آمریکا گزارش کرده اند که فرانسه هکرهایی را که به جاسوسی سایبری از شرکت های راهبردی آمریکایی اقدام می کنند در خود جای داده است.

نشریه فرانسوی ?لا تریبون? با بیان این که واشنگتن به دلیل افزایش موارد حملات سایبری، تدابیر حفاظتی از این شرکت ها و زیرساخت های اطلاعاتی را بهبود خواهد بخشید، افزود: با توجه به گزارش محرمانه آژانس فناوری اطلاعات آمریکا، اکنون دیگر چین تنها عامل حمله به سامانه های اطلاعاتی آمریکا نیست و فرانسه نیز در این اقدامات جایگاه ویژه ای دارد .

در این گزارش افزون بر چین و فرانسه به عنوان مبدا تهدیدات، نام روسیه و فلسطین اشغالی در جاسوسی سایبری از آمریکا نیز نام برده شده است و این در حالی است که پیشتر واشنگتن خود در فرانسه به اقدامات جاسوسی دست زده بود .



**ادعایی دیگر

---------------------------------------

نوامبر گذشته، روزنامه فرانسوی ?اکسپرس? گزارشی را منتشر کرد که در آن عنوان شد که حمله سایبری به پایگاه اطلاع رسانی کاخ ریاست جمهوری ?الیزه? فرانسه در ماه مه از مبدا آمریکا صورت گرفته است .

اما در روزهای اخیر روزنامه واشنگتن پست به نقل از اداره ارزیابی ملی آمریکا در تازه ترین گزارش اعلام کرده است که زیرساخت های اقتصادی، تجاری و صنعتی این کشور سال ها است هدف جاسوسی سایبری قرار می گیرد. بیشترین تهاجم به سامانه های رایانه ای تجارتی و نهادهای آمریکایی جهت دسترسی به اطلاعات انجام گرفته و داده های سرقت شده نیز برای پیشبرد دستاوردهای اقتصادی بکار گرفته شده است.

واشنگتن پست افزود: بیشترین بخش هایی که هدف جاسوسی سایبری قرار گرفته اند حوزه های انرژی، مالی، فناوری اطلاعات، هوا - فضا و خودروسازی است و ارزش مالی اطلاعات خارج شده بالغ بر دهها میلیارد دلار برآورد شده است.

از نظر اداره ارزیابی ملی آمریکا، بعد از چین، فلسطین اشغالی و همچنین روسیه و فرانسه در صدر مبداء های جاسوسی از آمریکا قرار دارند.

به عنوان نمونه رسانه های آمریکایی از حملات سال 2011 هکرهای چینی به شبکه اینترنتی شرکت امنیتی RSA Security نام می برند که اطلاعات صنعتی- نظامی این شرکت را سرقت کردند. این جاسوسی سایبری مدتی بعد علیه شرکت پیمانکار دفاعی لاکهید مارتین هم انجام گرفت.

** ادعاهای مالی

------------------------

مایک روجرز رییس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا چاره این مشکل را به اشتراک گذاشتن آن لاین اطلاعات مربوط به تهدیدهای سایبری دانست و گفت که امریکا می تواند 90 درصد مشکلات را تنها با در میان گذاشتن اطلاعات طبقه بندی شده در ارتباط با تهدید سایبری حل کند.

وی افزود: 95 درصد از شبکه های بخش خصوصی نسبت به این حملات آسیب پذیر هستند و اکثر آنها در معرض حمله قرار گرفته اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس ارزش سالانه اطلاعات هک شده را 400 میلیارد دلار برآورد می کند. این در حالی است که شرکت های بسیاری به دلیل حفظ تب و تاب رقابت و خودداری از واکنش سهامداران، به اذعان این مساله که در معرض حمله قرار گرفته اند، تمایلی ندارند.

دولت آمریکا تاکنون در پاسخ به این تهدیدات اقدامات واکنشی همچون اعتراض رسمی، اخراج دیپلمات های کشورهای مبداء جاسوسی، اعمال محدودیت در صدور روادید و مجوز کار و شکایت به ?سازمان تجارت جهانی? را بکار می گرفته است و اکنون با لایحه جدید، خودآمریکا نیز می تواند دست به اقدامات تهاجمی بزند.



** ادعا و توجیه مشترک رژیم صهیونیستی

---------------------------------------------

همزمان با اتهامات، بزرگنمایی ها و حساسیت آفرینی های آمریکا در مورد خطر حملات سایبری و امضای لایحه جدید دفاع سایبری آمریکا به وسیله باراک اوباما، رژیم صهیونیستی نیز خبر از افزایش حملات سایبری و در نتیجه راه اندازی مرکز دفاع سایبری داد.

روزنامه واشنگتن تایمز در خبری نوشت: اسراییل مرکز دفاعی را در ارتش این کشور راه اندازی کرده است که در حوزه حملات سایبری و فضای مجازی فعالیت خواهد کرد.

یونایتدپرس نیز می نویسد: بنا به اعلام مقامات این رژیم، این مرکز که با 20 سرباز کار خود را شروع می کند به انجام عملیات متعارف سایبری می پردازد و قصد آن تامین امنیت سایبری است.

این مرکز جدید با سیستم اسراییلی تاهیلا (Tehila system ) ارتباط نزدیکی خواهد داشت - سیستم دولتی تاهیلا مجری و تامین کننده زیرساخت های اینترنت در اراضی اشغالی است- و در نهایت در سطحی بالاتر با آژانس امنیتی اسراییل- شین بت - در مورد امنیت اطلاعات همکاری خواهد کرد.

شین بت مسوولیت حفظ امنیت انرژی، بازار مالی، شبکه های ارتباطی ، بخش حمل و نقل و زیرساخت های این رژیم را دارد.

اما جروزالیم پست می نویسد: تعداد 20 کارمند آموزش دیده این مرکز که هم با شبکه دولتی زیرساخت های سایبری اسراییل و هم ?شین بت? ارتباط نزدیکی خواهد داشت، کم است و این مرکز باید افراد آموزش دیده بیشتری را در اختیار بگیرد. این آموزش ها باید از طریق شبیه سازی حملات سایبری صورت بگیرد.





**آسیب پذیری رژیم صهیونیستی از آماتورها

------------------------------------------------------------

رسانه های صهیونیستی علت به وجود آمدن این مرکز را هماهنگی با آمریکا اعلام نکرد و تنها هشدارهای برخی مقامات صهیونیستی در زمینه گسترش دامنه توانایی و خطرات ناشی از حملات سایبری را عاملی برای تاسیس این مرکز دانست.

روزنامه جروزالیم پست عنوان کرد که به علت گسترش تهدیدات سایبری بعد از دوسال وزارت دفاع این رژیم توانست مرکز کنترل سایبری را راه اندازی کند.

گرچه کشورهای اندکی وجود دارند که چنین مرکز دفاعی را ایجاد کرده اند اما این روزنامه می نویسد: شرایط به گونه ای شده که عاملان چه در شکل دولت ها و حتی افراد آماتور این قابلیت را پیدا کرده اند که به عنوان هکر این رژیم را دچار اختلال کنند.

به گفته یک مقام اسراییلی، دوسال قبل این میزان حملات سایبری قابل تصور نبوده و اکنون هکرها مصمم و با برنامه هستند و می خواهند هر جا که می توانند زیان وارد کنند.



**هماهنگی رژیم صهیونیستی و آمریکا

-------------------------------------------------

روزنامه جروزالیم پست نوشت: حملات سایبری به مشکلی پیچیده برای اسراییل تبدیل شده است و برخی فکرمی کنند باید کنوانسیونی بین المللی در زمینه مقابله با حملات سایبری تهیه و اجرایی شود و جرایم و تسلیحات در فضای سایبری را تعریف کند.

(البته لازم به تذکر است رژیم صهیونیستی در بسیاری از کنوانسیون های بین المللی عضو نیست که مهمترین آن ها معاهده عدم اشاعه است. این رژیم تنها از محدودیت هایی که برای اعضای معاهدات و کنوانسیون ها ایجاد می شود در صدد منافع خود استفاده می کند)

ماه قبل وزارت دفاع این رژیم اعلام کرد که شاخه امنیت اطلاعاتش از افزایش میزان تلاش های دشمنان خارجی برای رسوخ به فضای سایبری و شنود مکالمات بخش های نظامی و دستیابی به رایانه های ارتش خبر داد. ارتش اسراییل پیش بینی کرد که این اقدامات در سال 2013 نیز رشد چشمگیری خواهد داشت.

این روزنامه افزود: آمریکا و اسراییل هردو حملات سایبری گسترده ای را تجربه کرده اند و شرایط یکسانی دارند. به علاوه بسیاری از دیگر کشورها نیز اکنون اختلالات تلویزیونی، اینترنتی و رسانه ای را تجربه می کنند که می تواند بر شهروندان و فضای روانی جامعه و حتی امنیت آن ها تاثیر شگرفی داشته باشد.

به نظر کارشناسان رسانه ای این همزمانی و تبلیغات گسترده و آشکار با حداکثر برد رسانه ای و بزرگنمایی، مشکوک به نظر می رسد زیرا آمریکا و اسراییل، که خود دو متهم اصلی سوءاستفاده از فضای سایبر هستند ، با ایجاد نیروها و مراکز عملیاتی جدید با استفاده از حملات سایبری جاسوسی های زیادی علیه ملت های مختلف انجام داده و این گونه اقدامات نشان از برنامه ریزی های جدید و توجیه حملات آتی علیه اهدافی درجهان دارد.



** اوباما فرمان آتش را امضا کرد

-----------------------------------------------------

رویترز نوشت: اوباما با صدور دستوری به دنبال دفاع قوی تر در برابر حملات سایبری است.

اوباما با امضای فرمان اجرایی حفاظت از زیر ساخت های سایبری آمریکا مدعی است که نگرانی ها از این دست حملات به امنیت ملی و اقتصادی آمریکا روبه افزایش است.

پس از آن که کنگره در سال گذشته نتوانست قانونی را که موضوع حملات الکترونیکی به شبکه های تجاری و شرکت ها و دولت آمریکا را شامل می شد تصویب کند، با این فرمان، مقامات فدرال می توانند به صورت مستقیم به بررسی حملات سایبری پرداخته و زیرساخت های مورد نیاز برای برای آن را ایجاد کنند.

اوباما ادعا کرد که آمریکا نمی تواند در برابر این تهدیدات واقعی به اقتصاد و امنیت، اقدامی نکند و این موضوع ادامه خواهد داشت.

باراک اوباما در نطق سالیانه اش در جلسه مشترک با کنگره اظهار داشت: ایالات متحده به نحو روزافزونی به سرعت با تهدید حملات سایبری روبروست و از کنگره خواست با نحوه قانون گذاری خود به دولت ظرفیت های بیشتری را در برای امن کردن شبکه ها جلوگیری از این حملات بدهند.



**آمریکا عامل میلیتاریزه کردن فضای سایبر

-----------------------------------------------------

قرار است در آینده نزدیک استانداردهای مورد نیازقانون جدید تدوین شود و به شرکت ها کمک شود که از خود محافظت کنند و اطلاعات مربوط به حملات سایبری را راحت تر مبادله کنند.

لایحه سال گذشته در مجلس نمایندگان آمریکا تایید شد اما در سنای آمریکا رای نیاورد. بیشتر مخالفت ها و علت رای نیاوردن طرح این بود که گفته می شد این لایحه احاطه و کنترل دولت فدرال را از طریق مقررات جدید گسترش می دهد و ممکن است نگهداری از اطلاعات شخصی هنگامی که به دست دولت می افتد، سخت تر شود.

در همین حال قانون جدید باراک اوباما انتقاد برخی نهادها و کشورهای خارجی را نیز برانگیخته است. وبسایت حقوق دیجیتالی اروپا این اقدام رییس جمهور آمریکا را تلاشی برای میلیتاریزه کردن ( نظامی کردن) امنیت در فضای سایبر عنوان کرد زیرا بیش از حد بر دیدگاه دولت در تشخیص آن اتکا کرده است.

چند ماه قبل رسانه ها و مقامات آمریکایی اعلام کردند که ناتو و در راس آن ها آمریکا به تهدیدات سایبری به صورت یک جنگ متعارف می نگرند و ممکن است به آن به صورت نظامی نیز جواب دهند.



**رویکرد سایبری جدید آمریکا تهاجمی است

-----------------------------------------------------

باراک اوباما با امضای دستور اجرای این لایحه، سیاست های سری را به رسمیت بخشید که به دولت و نیروی نظامی آمریکا این اجازه را می دهد که با سرعت بیشتری اقدام به حملات سایبری کنند.

واشنگتن پست نوشت دستور محرمانه سیاست های 20 رییس جمهور (Presidential Policy Directive 20 ) قوانین را برای آژانس های فدرال مشخص می کند. پنتاگون تصمیم دارد قوانین جدید را در مورد دستور رییس جمهور نهایی کند اما هنوز هم برخی از اعضای مجلس آمریکا اعتقاد دارند که این قوانین به نحو گسترده ای می تواند باعث تشدید کنترل دولت بر اینترنت و امور شخصی شود.

به نظر نویسنده این مقاله، ویژگی اصلی این لایحه این است که به جای تدافعی بودن جنبه تهاجمی دارد و میان دفاع شبکه ای و عملیات سایبری تمایز قایل می شود.

دفاع شبکه ای مجموعه اقدامات در داخل شبکه خودی است و عملیات سایبری به عملیات در فضای خارج از آن اطلاق می شود.






تاریخ : یادداشت ثابت - جمعه 92/2/14 | 12:24 عصر | نویسنده : طاها تهرانی | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.