در کنار زمینه سازی های اخیر به بهانه تسلیحات شیمیایی، تجدید نظر واشنگتن در خصوص مسلح ساختن شورشیان سوری به منزله چراغ سبزی از سوی آمریکا برای حملات اخیر رژیم صهیونیستی به خاک سوریه است.

خبرگزاری رسمی سوریه(سانا) اعلام کرد، جنگنده های رژیم صهیونیستی برای دومین بار در روزهای اخیر، بامداد امروز (یکشنبه) حوالی دمشق پایتخت سوریه را بمباران کردند.
به گزارش سانا، جنگنده های اسراییلی صبح امروز یک مجتمع تحقیقات علمی را در حوالی دمشق هدف قرار دادند.
تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرد: هدف این حمله کاهش فشار بر نیروهای شورشی در مناطق شرقی است و درست در زمانی انجام شد که نیروهای مسلح کشور، در نبرد با تروریسم و القاعده به پیروزی های چشمگیری دست یافتند. طبق اعلام خبرگزاری رویترز، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، واکنشی به خبر بمباران امروز حومه دمشق نشان نداد.
رسانه های آمریکایی روز گذشته (14 اردیبهشت) نیز ازحمله هوایی رژیم صهیونیستی به اهدافی در سوریه خبر دادند. شبکه خبری ?سی. ان. ان? در واپسین ساعات جمعه (13 اردیبهشت) در خبری فوری اعلام کرد، جنگنده های رژیم صهیونیستی چند منطقه در خاک سوریه را بمباران کردند. در این خبر به اهداف مورد حمله و محل دقیق آن اشاره ای نشد.
سی. ان. ان به نقل از دو مقام آگاه در دولت آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود، تاکید کرد، جنگنده های رژیم صهیونیستی در خارج از حریم هوایی سوریه به سوی اهدافی در خاک این کشور شلیک کرده اند.
خبرگزاری? بی بی سی? نیز در این رابطه اعلام کرد که حمله های هوایی مذکور در روزهای پنجشنبه و جمعه انجام گرفته اند. به ادعای این رسانه، هواپیماهای رژیم اشغالگر وارد فضای هوایی سوریه نشده اند، بلکه این حملات از خاک لبنان صورت گرفته است. این موضوع در شبکه خبری ?الجزیره? قطر نیز بازتاب داشت.
اگر چه تاکنون هیچ یک از این گزارش ها از سوی مقام های رسمی رژیم صهیونیستی، آمریکا و سوریه تایید نشده است، اما به دنبال انتشار این خبر از سوی رسانه های غربی و وابسته به غرب، تل آویو ضمن صدور بیانیه ای اعلام کرد: هر آنچه ضروری باشد، برای جلوگیری از انتقال ?سلاح به گروه های تندرو? انجام خواهد داد.
به نظر می رسد رژیم صهیونیستی با طرح این مطلب که مخالف رسیدن سلاح به دست گروه های تندرو در سوریه است، قصد فرافکنی در خصوص اقدام های مداخله جویانه خود در این کشور را دارد.
در همین چارچوب در برخی گزارش های نه چندان رسمی به نقل از دست اندرکاران رژیم صهیونیستی ادعا شده، هدف از حمله های مذکور، یک کارخانه تولید اسلحه و یا یک کاروان حمل اسلحه به سوی نیروهای حزب الله در لبنان بوده است. این در حالی است که، آنگونه که اشاره شد، خبرگزاری های غربی از جمله بی بی سی و سی ان ان، حمله رژیم صهیونیستی به برخی اهداف در سوریه را تایید کردند.
گفتنی است که پیش از این رژیم صهیونیستی در نخستین ماه سال جاری میلادی (2013) نیز به مرکز تحقیقاتی نظامی در شمال غربی دمشق حمله کرد. ارتش سوریه اعلام کرد در این حمله دو نفر کشته و پنج نفر دیگر زخمی شدند.
در آن زمان نیز رژیم صهیونیستی مدعی شد، این حمله را برای جلوگیری از افتادن موشک ها و سلاح های شیمیایی به دست نیروهای حزب الله لبنان انجام داده است.
** موضع جدید واشنگتن؛ چراغ سبز به تل آویو برای حمله به سوریه
----------------------------------------------------------------
?چاک هیگل? وزیر دفاع آمریکا، دو روز پیش از این( 12 اردیبهشت)، در اظهاراتی اعلام کرد که در مسلح کردن شورشیان سوریه تجدید نظر می کند.
هیگل اذعان کرد که دولت آمریکا نیز دیگر با مسلح کردن شورشیان سوریه مخالفتی ندارد.
این نخستین بار است که یک مقام رسمی و عالی رتبه آمریکایی علنا می گوید دولت در حال تجدید نظر در موضع قبلی اش در قبال کمک به شورشیان سوریه است، این در حالی است که پیش از این مقام ها ی آمریکایی هر چند در ظاهر، با تسلیح گروه های مسلح ضد نظام سوریه مخالفت ورزیده اند. سال گذشته ?باراک اوباما? رییس جمهوری آمریکا، رسما اجرای چنین اقدامی را رد کرد.
به نظر می رسد مطرح شدن سناریوی استفاده سوریه از سلاح های شیمیایی علیه مخالفان، به دستاویز آمریکا و رژیم صهیونیستی برای دخالت در سوریه تبدیل شده است؛ سناریویی که دولت دمشق نیز متقابلا، شورشیان مسلح در سوریه را متهم واقعی آن می داند و می گوید این تروریست های مسلح هستند که از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده اند و نه ارتش سوریه.
ماه گذشته دولت سوریه شورشیان را متهم کرد که در منطقه ?خان عسل? در حلب، از سلاح شیمیایی استفاده کرده اند.
گروه ناظران حقوق بشر سوریه مستقر در انگلیس، مسوول بررسی این موضوع است.
اگر چه هنوز استفاده از سلاح های شیمیایی در ناآرامی های دو سال اخیر سوریه توسط این ناظران تایید نشده و امکان استفاده جنگجویان سوری که از خارج کشور مسلح شده اند، از سلاح شیمیایی نیز وجود دارد، غرب در این زمینه همچنان انگشت اتهام خود را به سوی دولت سوریه نشانه رفته است.
در همین رابطه باراک اوباما رییس جمهور آمریکا روز 13 اردیبهشت، ضمن اعلام این مطلب که تحقیقات در باره استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه ادامه دارد، تاکید کرد که شواهد محکم که نشان دهد سوریه از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده است،? قواعد بازی? را تغییر خواهد داد.
نکته قابل توجه در این زمینه آن است که حملات هوایی دو روز گذشته رژیم صهیونیستی به برخی اهداف سوریه پس از تغییر آشکار مواضع آمریکا نسبت به دمشق و تندتر شدن این مواضع صورت گرفته است. از این روی، اظهارات تند و ضد سوری مقام های واشنگتن، بویژه در چند روز اخیر را می توان به مثابه چراغ سبزی از سوی واشنگتن برای تل آویو تلقی کرد.
** سخن آخر
-------------
حمله اخیر رژیم صهیونیستی به برخی مواضع در سوریه، بیانیه پایانی واپسین نشست موسوم به ?دوستان سوریه? را که در ترکیه برگزار شد، نقض می کند. در این بیانیه هرگونه عملیات تروریستی از هر طرفی در سوریه رد شده بود و آمریکا نیز با ارسال کمک های نظامی به شورشیان در سوریه اعلام مخالفت کرد، اما نزدیک به دو هفته پس از این نشست، چرخش آشکاری در مواضع واشنگتن دیده شد و حمله هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه، همزمان با این تغییر موضع آمریکا، قابل تامل است.
با توجه به تحولات ذکر شده می توان گفت، آمریکا تنها در نشست ها ی مربوط به سوریه برای گرفتن ژست دموکراسی خواهی و مسالمت جویی سعی می کند خود را از کمک تسلیحاتی به تروریست های مسلح در سوریه مبرا سازد، اما آنچه در عمل اتفاق می افتد چیز دیگری است. حتی با فرض عدم فروش مستقیم تسلیحات آمریکا، واقعیت این است که تسلیحاتی که از عربستان سعودی و قطر به سمت معارضان سوری سرازیر می شود، پیشتر از جانب واشنگتن به متحدان منطقه ای، با اهدافی دراز مدت فروخته شده است و هر چند آمریکا می کوشد خود را از مداخله نظامی در سوریه مبرا نشان دهد، اما نمی تواند رد پای خود را در خونریزی و نا آرامی های سوریه پاک کند.








