سفارش تبلیغ
صبا ویژن

رگزاری رزمایش نظامی رژیم صهیونیستی در امتداد مرزهای سوریه و لبنان و حملات هوایی گاه و بیگاه این رژیم به سوریه، حاکی از افزایش نگرانی های این رژیم از وخامت اوضاع امنیتی در همسایه شرقی آن و احتمال سرایت ناامنی ها به سرزمین های اشغالی است.

ارتش رژیم صهیونیستی رزمایش نظامی سه روزه ای را طی روزهای سه شنبه تا پنجشنبه هفته گذشته (10 تا 12 اردیبهشت) در مناطق شمالی سرزمین های اشغالی فلسطین و در امتداد مرزهای سوریه و لبنان برگزار کرد.


گرچه در بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی اعلام شد که هدف از این رزمایش تمرین نیروهای ارتش و اطمینان یافتن از آمادگی شان برای شرایط بد است و به ارتباط آن با تحولات سوریه اشاره ای نشد، اما بسیاری از ناظران این رزمایش را نشان دهنده نگرانی فزاینده رژیم صهیونیستی از شدت گرفتن درگیری ها در سوریه و احتمال سرایت آن به سرزمین های اشغالی می دانند.

پایگاه خبری الجزیره روز پنجشنبه به نقل از یک منبع نظامی در ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این رزمایش به دنبال بحران سوریه و فراگیری خطر در این مناطق برگزار شده است. گفته می شود ارتش رژیم صهیونیستی برای این رزمایش، یک گردان شامل هزار نفر از نیروهای احتیاط خود را نیز فراخواند.

روزنامه صهیونیستی ?هاآرتص? روز سه شنبه هفته گذشته همزمان با آغاز رزمایش در پایگاه اینترنتی خود نوشت که پس از آنکه ارتش رژیم صهیونیستی دستور فراخوانی برخی از نیروهایش برای برگزاری رزمایش اخیر را صادر کرد، شایعاتی منتشر شد که نیروهای فراخوانده شده، نیروهای ویژه ارتش- که برای جنگ آماده می شوند-، بوده اند. البته هاآرتص به نقل از مقام های ارتش رژیم صهیونیستی این شایعات را رد کرد.

به طور کلی تحولات دو سال اخیر در جهان عرب، دست کم از نظر امنیتی به سود رژیم صهیونیستی نبوده است. وخامت اوضاع امنیتی در سوریه و منطقه مرزی جولان و نیز بی ثباتی در مناطق مرزی رژیم صهیونیستی با مصر در شبه جزیره سینا موید این مساله است.

بحران در سوریه وارد سومین سال خود شده است و درگیری های خشونت بار میان نیروهای دولتی و مخالفان مسلح تبدیل به مساله ای روزمره و البته دردناک برای مردم سوریه شده است.

عزم کشورهای غربی و همپیمانان منطقه ای آنها در براندازی نظام سوریه باعث شد، این کشورها از هر راهی از جمله مسلح کردن مخالفان دولت سوریه برای رسیدن به هدف خود استفاده کنند. اینک که بیش از دو سال از آغاز ناآرامی ها در سوریه می گذرد، سقوط دولت که هدف اصلی مخالفان و حامیان خارجی آنها بوده محقق نشده، اما سوریه تبدیل به میدان جنگ تمام عیار شده و امنیت از این کشور رخت بربسته است. سوریه که روزی ثبات و آرامش آن در منطقه زبانزد بود، اینک جولانگاه گروه های مسلح و تروریستی چون القاعده شده است.

گسترش جنگ داخلی در سوریه که نشانه هایی از سویه های طایفه ای نیز در آن مشاهده می شود، آسان شدن دسترسی به سلاح و رشد گروه های مسلح با گرایش های مختلف فکری، وضعیت پیچیده ای را در سوریه ایجاد کرده که به دشواری بتوان برنده ای برای چنین وضعیت متصور شد. به عبارتی وضعیت در سوریه به حدی از کنترل خارج شده که اگر به فرض دولت این کشور اکنون سقوط کند به یقین مخالفان و حامیان منطقه ای آنها از عهده بازگرداندن ثبات و آرامش به این کشور برنخواهند آمد.

در این میان رژیم صهیونیستی که همسایه سوریه محسوب می شود، بشدت نگران شکل گیری منطقه ای بحران زده در همسایگی خود است. هراس رژیم صهیونیستی از تحولات سوریه از دو زاویه قابل تحلیل است: نخست اینکه به نظر می رسد مقام های این رژیم نگران هستند که در صورت سقوط دولت کنونی سوریه، شرایط و زمینه برای برسرکار آمدن و یا دست کم قدرت یافتن گروه ها و جریان های ضد صهیونیستی در این کشور فراهم شود که در اینصورت می تواند تهدیدی جدی برای امنیت رژیم صهیونیستی باشد. دوم اینکه فارغ از سرنوشت دولت کنونی سوریه و اینکه آیا در آینده نزدیک سقوط کند یا خیر، رژیم صهیونیستی نگران است که آشفتگی های امنیتی کنونی در سوریه و نبود قدرت فائقه نوعی خلا امنیتی در این کشور ایجاد و آن را تبدیل به جولانگاه گروه های تروریستی کند. این نگرانی بویژه در مورد تحرک این گروه ها در منطقه مرزی جولان بسیار بیشتر از سایر مناطق است.

بر این اساس به نظر می رسد رژیم صهیونیستی با افزایش حضور نظامی خود در مرز با سوریه و حملات گاه و بیگاه به مناطق مرزی سوریه، گویا به دنبال نشان دادن برتری نظامی خود به همه طرف های درگیر در سوریه و در دست گرفتن ابتکار عمل توسط خود است.

سال گذشته منطقه جولان در مرز سرزمین های اشغالی با سوریه شاهد ناآرامی ها و زد و خوردهایی بود. ارتش رژیم صهیونیستی با ادعای تحرکات نظامی از سوی دولت سوریه و مخالفانش بارها این مناطق را هدف حملات نظامی خود قرار داد.

در همین رابطه ساعاتی پیش شبکه خبری سی ان ان از قول دو مقام رسمی ایالات متحده آمریکا که نام آنها فاش نشده، خبر از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه داد.

بنابه گزارش این شبکه خبری، تعدادی از ماموران و کارشناسان امنیتی آمریکایی و غربی در حال بررسی اطلاعات محرمانه ای هستند که نشان می دهد، به احتمال زیاد بین پنجشنبه و جمعه گذشته رژیم صهیونیستی به سوریه حمله هوایی کرده است.

وجود سلاح های شیمیایی در سوریه، نگرانی های رژیم صهیونیستی را دوچندان کرده است. هفته گذشته این رژیم مدعی استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه شد. البته دولت سوریه بارها هرگونه استفاده از سلاح های شیمیایی توسط نیروهای دولتی در این کشور را تکذیب کرده است. ?عمران زعبی? وزیر اطلاع رسانی سوریه، چندی پیش طی یک سخنرانی اظهار کرد که سوریه هرگز از سلاح های شیمیایی علیه شهروندانش و حتی در صورت وقوع جنگ با رژیم صهیونیستی از این سلاح ها استفاده نخواهد کرد.

برخی گزارش ها حاکی از استفاده مخالفان دولت سوریه از سلاح های شیمیایی و مشخصا در منطقه ?خان عسل? در شهر حلب در حدود دو ماه گذشته است. رسیدن وضعیت سوریه به مرحله غیرقابل کنترل و از بین رفتن مکانیزم های مدیریت بحران، خطر رخ دادن اتفاق هایی همچون استفاده از سلاح شیمیایی را افزایش می دهد.

گرچه رژیم صهیونیستی سعی دارد با اقداماتی از جمله رزمایش های نظامی و حملات گاه و بیگاه به سوریه، خود را آماده مقابله با پیامدهای بحران این کشور بکند، اما به نظر می رسد حجم و وسعت بحران در سوریه به حدی است که پیامدهایش بویژه در صورت گسترش بیشتر به حدی خواهد بود که نه تنها رژیم صهیونیستی بلکه کل منطقه را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. به عبارتی دود بحران سوریه به چشم همه در منطقه خواهد رفت.

از این رو این انتظار عقلانی وجود دارد که همه قدرت های تاثیرگذار در معادلات سوریه و منطقه ضمن پرهیز از رفتارهای غیرقابل جبران و جنگ طلبانه، به سمت فرایندهای حل مسالمت آمیز بحران بروند و با رویکردی سازنده، زمینه حل بحران در سوریه را فراهم کنند. وضعیتی که هم به نفع سوریه و مردم آن و هم به نفع کل منطقه است.






تاریخ : یکشنبه 92/2/15 | 11:42 عصر | نویسنده : طاها تهرانی | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.