افزایش کمک های آمریکا به معارضین سوری و استقرار نیروهای نظامی در اردن به منظور آموزش تروریست ها از جمله اقداماتی است که به نظر می رسد با هدف بین المللی سازی بی ثباتی و مداخله نظامی انجام می پذیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا که برای شرکت در این نشست به ترکیه سفر کرده، کل این کمک ها را 250 میلیون دلار اعلام کرد، این در حالی است که پیش از این میزان این کمک ها 123 میلیون دلار اعلام گردیده بود.
همچنین روز یکشنبه یکم اردیبهشت نیز رادیو ? صدای روسیه? خبر از استقرار لشکر زرهی آمریکا در اردن داد. این رادیو در گزارش خود به نقل از ?آلکساندر لوکاشویچ? سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه آورده است: ?استقرار گسترده واحدهای نظامی آمریکا در اردن منجر به گسترش دامنه مناقشه در سوریه خواهد شد و این گونه اقدامات، تلاش های لازم برای خارج سازی بحران سوریه از بن بست نیست و فقط باعث تشدید آن می شود و ابعاد منطقه ای به این بحران خواهد بخشید?. همچنین در گزارش رسانه روسی به نقل از ?چاک هیگل? وزیر دفاع آمریکا، یادآوری شده است: آمریکا در آینده نزدیک لشکر یکم زرهی خود به همراه 200 کارشناس نظامی متخصص در امور تجسسی و لجستیکی و عملیات ویژه را به اردن اعزام می کند?. این رادیو با استناد به اظهارات ?محمد المومانی? وزیر اطلاعات اردن اضافه کرده است: ?نظامیان آمریکایی در اردن به تقویت ارتش این کشور خواهند پرداخت که با توجه به تشدید بحران در سوریه مساله حساسی شده است?.
تلاش آمریکایی ها جهت بحرانی سازی وضعیت سوریه نشان می دهد که واشنگتن در عمل به دنبال حرکت گام به گام به سمت مداخله نظامی در سوریه است. افزایش کمک های مالی به معارضین سوری در پوشش کمک های غیر کشنده و نیز استقرار نیروهای نظامی در اردن به بهانه کاهش امنیت و آموزش نیروهای نظامی معارض نمونه هایی از اقدامات آمریکایی ها جهت نظامی شدن و به تبع آن مداخله نظامی آمریکایی ها می تواند باشد. اما اگر از زاویه ای دیگر به بحران سوریه نگاه کنیم، همراه با نظامی شدن بحران سوریه، حضور القاعده و تروریسم نیز تشدید یافته است و آمریکا در واقع، در پس کمک به معارضین سوری، کمک های خود را نیز سرازیر گروه های تروریست می کند و چنین اقدامی به افزایش خشونت در سوریه و منطقه خواهد انجامید. در این زمینه، روس ها نیز بارها نگرانی خود را از اقدامات این چنینی آمریکا اظهار داشته اند. آلکساندر لوکاشویچ سخنگوی وزارت خارجه روسیه، روز گذشته با اشاره به فعالیت گسترده معارضان سوری در اردن و آموزش آنها در اردوگاههای نظامی این کشور اشاره داشته است: ?بسیاری از معارضان عضو گروه های تروریستی وابسته به القاعده هستند که دولت ?امان? از آن هراس دارد و این افراد می توانند اوضاع کشور اردن را نیز بی ثبات کنند?. در این رابطه ?بشار اسد? رییس جمهوری سوریه نیز هفته گذشته درباره عواقب کمک اردن به معارضان سوری هشدار داده بود.
در این چارچوب، در حالی فضای بین المللی در موضوع سوریه به سمت دو قطبی شدن حرکت می کند که از یک سو، روسیه و بسیاری از کشورهای مستقل تلاش می کنند تا بحران سوریه در قالب گفت و گوهای سوری- سوری دنبال و از گسترش نا امنی و بی ثباتی در منطقه جلوگیری گردد که در دیگر سو، آمریکا و متحدان منطقه ای آن با شکل دهی خط آمریکا- معارضین و متحدان منطقه ای تلاش می کنند تا بسترهای ایجاد شده نا امنی را در منطقه گسترش دهد. براین اساس، اضافه شدن حضور نظامی آمریکا در اردن و آموزش معارضین سوری از رویکردهای دیگری است که واشنگتن با هدف ایجاد تحرک تاکتیکی و مرحله ای در بحران سوریه در نظر گرفته که به نظر می رسد چنین اقدامی می تواند نه تنها به گسترش نا امنی و بی ثباتی منطقه ای بیانجامد بلکه به بین المللی شدن بحران نیز کمک کند.








