با سلام و ادب خدمت دوستان خوب و ارجمندم .امیدوارم بهترین لحظات را در تمامی مراحل زندگی خود تجربه کنید .دوستان طبق وعده قبلی ؛ امروز قصد دارم بخش دوم پست " عملکرد بدن در هنگام عصبانیت و استرس" را برای شما ارائه نمایم .امیدوارم مقبول دوستانم قرار گیرد.قبل از اینکه وارد موضوع مذکور بشوم وظیفه دارم از تمامی دوستانی که با نظرات خود مرا مورد لطف و مراحم خود قرار دادند نهایت تشکر و قدردانی را داشته باشم.
دوستان اگر در خاطر داشته باشید در قسمت اول بیان نمودم زمان عصبانیت بدن هورمون گریز و مقابله ترشح میشود (هورمون آدرنالین) .که عملکرد این هورمون نیز برای شما عنوان نمودم و در ادامه بحث به این موضوع اشاره نمودم بدن برای کاهش و کنترل این هورمون (آدرنالین) در مقابل هورمون شادی و یا هورمون زندگی را ترشح میکند. دوستان برابر وعده قبلی، امروز بیشتر در مورد این هورمون جالب و لذت آور (سروتونین)که قبلا اطلاعات مختصری از عملکرد این هورمون برای شما عزیزان شرح نمودم .دراین پست سعی میکنم اطلاعات جامع تری در اختیار شما قرار دهم .
امروز دو هدف را دنبال خواهم کرد :
بخش اول
در مورد هورمون شادی یا هورمون زندگی صحبت خواهم نمود
اولین سوالی که در این خصوص ذهن افراد مطرح مینماید این است که :
1-اصلا سروتونین چیست؟
2- این هورمون چه زمانی شروع به ترشح کردن میکند؟
3- آیا مواد غذایی وجود دارند که بر عملکرد این هرمون تاثیر گذار باشد؟و......
بخش دوم:
موادی باعث کاهش یا افزایش عصبانیت می شوند؟
عرایض خود را کوتاه کرده و وارد مبحث اصلی خود می شوم
*********************
بخش اول:
دوستان قبل از شروع موضوع اصلی چند نکته را بیان میکنم، که مرتبط با بحث بوده و درک درک بهتر مطالب کمک خواهد نمود .که در ادامه در متن با این عناوین روبه رو شده به راحتی بتوانید آن را در ذهن خود تصویرسازی کرده و مطلب را (حتی در حیطه رشته شما هم نباشد ) درک نمایید. (در این بخش به پیش نیاز ها اکتفا خواهم کرد و در پست بعدی مطالب بالا را کامل شرح میدهم
اصطلاحات مورد نیاز:
نورون چیست:
مراکز عصبی و اعصابی که از آن ها منشعب شده اند، همه از سلول های عصبی یا نورن ها ساخته شده اند. نورن ها از نظر شکل، ساختمان و اندازه با یکدیگر متفاوت اند ولی همه آنها از جسم سلولی، دندریت و آکسون تشکیل شده اند.
کار نورون ها انتقال پیام عصبی به مراکز عصبی و از آنجا به همه ی نقاط بدن است. نورون ها این عمل را فقط در یک جهت انجام می دهند. دوستان جالب است بدانید تعداد نورون ها در مغز انسان حدود 100 بیلیون (میلیارد) است
دندریت چیست:
دندریت و اکسون رشته هایی هستند که از جسم سلولی منشا می گیرند و سلول عصبی از طریق این رشته ها با دیگر نورون ارتباط برقرار می سازد. مسیر انتقال پیام از همواره سمت دنریت به سمت آکسون می باشد.
آکسون چیست؟
آکسون یک قسمت از سلول عصبی است که پیام هایی که از سلول عصبی صادر می شود را به سایر سلول های عصبی منتقل می کند ، در نهایت این پیامها به عضلات ارسال می شود و مغز فرمان می دهد پیامی صادر می شود و پیام از طریق آکسون به عضلات منتقل می شود و برنامه ای در بدن اجرا می شود .(آکسون رابا فلش سبز رنگ مشخص نمودم)
سیناپس چیست:
سیناپس یک ساختار زیستی در پایانه آکسونها است که از راه آن یک سلول عصبی پیام خود را به دندریت یک نورون دیگر یا یاخته ماهیچهای یا یک غده میفرستد. نورونها، بنیادین ترین یاختههای عصبی هستند.نورونها از راه رشتههایی بنام دندریت پیام را دریافت کرده و از راه رشتههای دیگری بنام آکسون پیام را به یاخته دیگر رسانش میکنند. در سیناپس نورونها(سلولهای عصبی) به یکدیگر یا به اندامهای بدن پیوسته نمیشوند بلکه تنها در نزدیک هم قرار میگیرند و با تراوش پیامرسانهای عصبی پیوند برقرار میگردد.
دوستان اگر بخواهم کل مطالب بالا را در چند خط مختصر توضیح دهم اینگونه میتوانم بیان نمایم به شکل زیر دقت کنید:
دوستان سیستم عصبی ما از نورون ها تشکیل شده که اجزاء آن را در شکل اول میبینید .نورون از یک طرف دارای دندریت بوده و در پایان خود پایانه آکسون که این دو توسط آکسون به هم متصل هستند(شکل دوم با فلش سبز مشخص شده ) زمانی مغز دستوری را صادر میکند توسط این نورون ها منتقل میشود نکتهای که باید مد نظر گرفت .همانطور درشکل بالا می بینید اتصال نرونها به این روش است ؛همانگونه که گفتم انتهای نورون را پایانه آکسون تشکیل داده که این پایانه به دندریت بعدی متصل میشود اما این دو کاملا به هم متصل نیستند ی فضا بین این دو قرار دارد که دستور ها مغز به صورت مواد شیمایی تبدیل شده که در فضای خالی بین دندریت و پایانه آکسون آزاد میشود که به آن سیناپس میگویند که این مواد شیمیایی توسط مولکول هایی که در فضای خالی قرار دارند به هم منتقل شده و این روند ادامه پیدا کرده تا پیام صادره به محل خود برسد.
دوستان فکر کنم بحث کمی تخصصی شده و نیاز است کمی روی مطالب بالا تامل کرده تا کاملا در ذهن معنی انتقالدهنده عصبی ثبت گردد .این موارد رابطه مستقیم با مطلب ما دارد اگر اجازه دهید در بخش بعدی وارد مبحث نقش هورمون شادی شویم .
پایان قسمت دوم (پیش نیاز)
ایران و تهران، پرسرچ ترین کلمات ویکیپدیای فارسی
کلمات کلیدی پر جستجو در بین ایرانیان
طبقه بندی تیپ های شخصیتی افراد سلطه جو
حدیث درباره فضیلت ثواب گفتن ذکر الحمدلله کما هو اهله :
ناو
یث
روزی از دانشمندی ریاضیدان نظرش را درباره زن و مرد پرسیدند
خدایا ....