سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://upload.iranvij.ir/farvardin92/46250327205543718891.jpg

عرض ادب و احترام دارم خدمت دوستان و همراهان گرامییم در ابتدای سخن سال نو را به شما تبریک می گویم. وسالی همراه با موفقیت و شادکامی برایتان آرزومندم . دوستان در همین روز های نخستین سال  می بایست برای خود برنامه ریزی کنیم تا بتوانیم زتدگی خود را مدیریت کنیم .حال این سوال مطرح می شود؟ باشه من برنامه ریزی کردم اما انگیزه لازم برای اجرای اهدافم را ندارم حال چه باید کرد؟ در پاسخ باید بگویم  انگیزه توسط خود ما ایجاد می شود. سطح انگیزه ی ما هم، تحت تأثیر عوامل مختلفی نظیر استرس، اضطراب و افسردگی قرار می گیرد، همچنین می تواند علتی برای آنها باشد. انگیزه با ایجاد یک سری از اهداف و تعیین روش های مناسب برای رسیدن به آن شروع می شود. در ادامه چنئین راهکار را خدمتتان بیان میکنم .

*هر روز برای خود انگیزه ایجاد کنیم.
اگر به گذشته نگاه کنید متوجه خواهید شد که بسیار پیش آمده برای انجام کاری بی نهایت هیجان زده بوده اید و پس از گذشت زمان کم کم از شدت شور و هیجان شما کاسته شده است. خوب این طبیعی است. ایجاد انگیزه مانند دوش گرفتن است شما برای نظافت بدن خود باید هر روز یا یک روز در میان حمام کنید. و اگر این کار را نکنید دیگر تمیز و شاداب نیستید. انگیزه هم مانند پاکیزگی ماندگار نیست. بنابراین باید هر روز و هر لحظه آن را تازه کنید.

 

*برای زندگی خود چشم انداز تعریف کنیم.

انگیزه یعنی داشتن دلیل برای انجام کار. همه می دانیم برای انجام هر کاری به یک دلیل نیاز دارید. و دلیلی که شما دارید از نگرش شما به زندگی ناشی می شود. بنابراین چشم انداز شما باید به اندازه کافی بزرگ باشد. تا برای شما ایجاد انگیزه و شور شوق نماید. بگذارید برای شما یک مثال بیاورم: فرض کنید در آمد شما 500 هزار تومان در ماه باشد. حال اگر با این دید کار کنید که در آمد خود را به 600 هزار تومان در ماه برسانید انگیزه شما خیلی قوی نخواهد بود چون هدف کوچکی انتخاب کرده اید. حال اگر برای خود چشم اندازی تعریف کنید که برای خود یک کار کاسبی پر رونق مستقل با 5 میلیون تومان درآمد ماهیانه در نظر بگیرید. انگیزه شما برای کار و تلاش بسیار بیشتر خواهد بود.
برای رسیدن به هدف بزرگتر باید برنامه و استراتژی مشخص داشته باشید و روی آن کار کنید. آن را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید ولی هدف اصلی خود را در خاطر داشته باشید. در این شرایط با پشتکار بیشتر برنامه خود را اجرا خواهید کرد. پس فراموش نکنید که در انتخاب هدف دست و دلباز باشید و هدف بزرگی برای خود انتخاب کنید.

 

*در ابتدای جاده کمی سریع حرکت کنیم.

حال که یک هدف مهم قابل دفاع و با ارزش برای جنگیدن دارید. وقت آن رسیده که تلاش و کوشش خود را شروع کنید. در ابتدای راه، تلاش و کوشش خود را مضاعف کنید. فرض کنید برای کاهش وزن و تناسب اندام تلاش می کنید. حال اگر چند کیلوی اول را با تلاش بیشتری وزن کم کنید از کار خود رضایت بیشتری خواهید داشت و با اعتماد به نفس بیشتر به تلاش خود ادامه می دهید. بنابراین تلاش و کوشش شما در ابتدای راه بسیار مهم است تا با امید بیشتر به سمت هدف حرکت کنید.    

 

*مهارت هایمان را توسعه دهیم.

با آموزش مداوم، استعدادهای مان را پرورش دهیم و در کارمان رقابت ایجاد کنیم تا عقب افتادگی هایمان را جبران کنیم

 

*عرصه های فعالیت و کاری جدید را جست و جو کنیم.

برنامه ریزی کنیم تا بعد از انجام یک دوره کار فشرده برای مدت کوتاهی هم که شده به مسافرت برویم. یک تغییر ماهرانه در کار ایجاد کنیم. اگر احساس می کنیم کارمان بیش از حد یکنواخت است، در جست وجوی راه هایی برای ایجاد تنوع در کار باشیم. برای مثال، می توانیم از برنامه های اطلاعاتی و نرم افزاری جدید بهره بگیریم و در جست و جوی راه های جدید بهره وری در کارمان باشیم.

 

*فکر و احساس خود را مانند جسممان ورزش دهیم و به فعالیت وا داریم.

یک راهپیمایی پرتحرک و با حرارت در طول ساعت ناهار، سطح انرژی ما را بالا می برد و به ما این امکان را می دهد که افکارمان را سازماندهی کنیم. حتی یک تغییر در مکان نشستن در سر کار می تواند هیجان و احساس تازه ای در ما به وجود آورد.

 

*بکوشیم تا در کار خود بهترین باشیم.

سعی کنیم در هر کاری که انجام می دهیم برتر بودن قابلیت های ما چشمگیر باشد. اطمینان داشتن به توانایی هایمان هم انگیزه خودمان را بالا می برد و هم دیگران را نسبت به توان ما دلگرم می کند.

 

*توانایی هایمان را در نظر بگیریم.

وقتی که قدم در راهی می نهید با تجارب مختلفی مواجه می شوید. که به توانایی ها و مهارت های شما می افزاید. حال اگر به گذشته برگردید و توانایی های کنونی خود را با آن زمان مقایسه کنید، متوجه این تغییرات در خود می شوید. می توانید نمونه کارهای قدیمی خود را مرور کنید. آنوقت است که متوجه مشکلات قدیمی ناشی از بی تجربگی می شوید که اکنون آن مشکلات را ندارید و اعتماد به نفس شما افزایش می یابد.

 

*انتظاراتمان واقعی باشند.

انتظارات ما از خودمان و انتظارات دیگران از ما، می تواند منبع استرس باشد. انتظارات و همچنین باورهایمان درباره ی توانایی دسترسی به اهداف بایستی مطابق با واقعیات فعلی باشد. انتظار بیش از اندازه از خویشتن باعث کاهش انگیزه می شود.

 

*در جهت تمایلاتمان حرکت کنیم.

آنچه را که مایلید واقعاً بدان دست یابید مشخص کنید و در جهت آن حرکت نمایید. تشخیص این که چه چیزی واقعاً در ما ایجاد رغبت می کند ، می تواند مفید باشد ولی ما نمی توانیم فقط به این اکتفا کنیم.

 

*محیط را آماده کنیم.

از موانع موجود در انجام خواسته هایتان آگاه شوید. اگر برای مثال، سعی می کنید که مطالعه را آغاز نمایید (قصد مطالعه دارید)، محیطی آرام و بدون هر گونه مزاحمت برای مطالعه انتخاب کنید. چیزهایی را که ممکن است تأثیر منفی در انگیزه داشته باشند بشناسید. مثلاً هنگام مطالعه، عوامل منفی در حفظ انگیزه عبارت اند از: تلویزیون، تلفن، رادیو، برنامه های پیش بینی نشده و …

 

*خودمان را تشویق کنیم.

انجام اهداف واقعی بایستی پاداشی را به دنبال داشته باشد. قدردانی از خودتان به خاطر انجام کار مورد نظرتان بخش عمده ی برنامه می باشد. تشویق، توجه ما را به نتایج پایانی کار معطوف می دارد؛ همانطور که به شروع آن نیز کمک می کند. این کار در ایجاد حس کنترل و تسلط بر مسئله مؤثر است

 

*انعطاف پذیر باشیم.

از سختگیری و نکوهش بیش از حد در مورد کارمان بپرهیزیم. اگر می دانیم که نهایت تلاشمان را کرده ایم، پس به آن افتخار کنیم. اگر فکر می کنیم راه های بهتری برای انجام کارمان وجود دارد، بی درنگ آن را دنبال کنیم تا سطح کیفی کارمان ارتقا یابد.

 

*زندگی افراد موفق را مطالعه کنیم.

خواندن زندگینامه های افراد موفق چون ابو علی سینا، ابو ریحان بیرونی، بیل گیتس، فردیناند پورشه و… که بدون امکانات خاصی توانسته اند به موفقیت های بزرگی دست پیدا کنند. همانند روشن کردن موتور تولید انگیزه در شماست. لذا خواندن این گونه کتابها و داستانها را آنهم به طور مرتب به شما توصیه می کنیم. چون فوق العاده موثر است.

 

نکات و هشدارها

 

عبارات مثبت را درباره ی خودتان به کار ببرید. نسبت به چیزهایی که به خودتان می گویید آگاه باشید. عبارات و جملاتی نظیر: «من باید این کار را انجام دهم» می تواند استرس را زیاد کند. به همین منظور عبارت «من می توانم این کار را انجام بدهم» به کار ببرید و یا به جای عبارت «من لازم است که این کار را انجام دهم» عبارت «من مایلم این کار را انجام دهم» به کار برید.

 

بررسی کنید چگونه افکار و احساساتتان، بر انگیزه ی شما تأثیر می گذارد. در مواجهه با برخی از موقعیت ها ما به شیوه ای عکس العمل نشان می دهیم که مبتنی بر نظام افکار یا باورهایمان می باشد. شیوه ی پاسخگویی ما به مسایل، عکس العمل ها یا احساساتی را در پی دارد که همین عکس العمل ها و احساسات سطح انگیزه ما را تحت تأثیر قرار می دهند. آگاهی یافتن از علت و چگونگی واکنش هایمان به برخی رویدادها، اولین گام در درک این واقعیت است. اگر همچنان در ارتباط با موارد مطرح شده دچار مشکل هستید، مطالعه کتاب های موجود و صحبت و مشورت با یک مشاور می تواند روشی کارآمد برای بررسی دقیق تر موضوع باشد.






تاریخ : یادداشت ثابت - شنبه 93/1/3 | 11:47 صبح | نویسنده : طاها تهرانی | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.