ما آدمهای متفاوتی هستیم. ما بر حسب معیارهای مختلفی، آدمهای متفاوتی هستیم. مثلا اینکه چه نوع تیپ شخصیتی داشته باشیم رفتار و درک ما از دنیا را متفاوت از دیگران میکند. یا مثلا اینکه بیشتر احساسی هستیم یا منطقی رویکرد ما به مسائل را متفاوت میسازد. در کارگاه شناخت تواناییها هم به یکی از این مبناهای تفاوت میپردازیم. مثلا آدمهای مختلف تمهای متفاوتی دارند، (تم مجموعه چند استعداد همسو است) که باعث میشود ما در کارهایی عملکرد خوبی داشته باشیم و در کارهایی عملکرد ماکزیمم نرمال داشته باشیم.
یک
یکی دیگر از این مبناهای تفاوت درونگرایی و برونگرایی است. این مفهوم اولینبار توسط کارل یونگ در سال 1920 ارائه شد. یونگ عقیده داشت که هر انسانی دو جنبه درونگرا و برونگرا دارد که یکی از این جنبهها از دیگری قویتر است. بهزبان ساده کسانی که برونگرا هستند انرژی خود را از بیرون خود دریافت میکنند. مثلا بودن در جمع و شلوغی، بودن در کنار دوستان و آشنایان. این دسته از افراد در جمعهای ناآشنا هم بسیار راحت حضور دارند و از تنهایی لذت نمیبرند. اما در مقابل افراد درونگرا انرژی خود را از درون خود دریافت میکنند.
این گروه بیشتر فکر میکنند، بعد از بودن در یک جمع به تنهایی نیاز دارند، ایدههایی که به ذهن آنها میآید به آنها انرژی میدهد و مثلا در جمعهای غریبه احساس آرامش ندارند. احتمالا وقتی این نشانهها را میخوانید بهیاد دانشمندان، نویسندهها و متفکران و هنرمندان مختلفی میافتید. برونگراها ممکن است دوستان زیادی داشته باشند و با تعداد زیادی آدم در ارتباط باشند و در مقابل درونگراها تعداد کمی دوست ممکن است داشته باشند یا بهتر است بگوییم ممکن است تعداد زیادی آدم بشناسند اما با عده محدودی در ارتباط نزدیک هستند.
اما باید در نظر داشت که درونگرایی و برونگرایی یک ویژگی مطلق نیست. در هر انسانی هر دو ویژگی را دارا میباشد. درونگراترین افراد هم در شرایطی میتوانند رفتاری برونگرایانه داشته باشند و برعکس.
دو
چند وقت پیش ویدئویی دیدم در TED از خانمی به اسم سوزان کین (Susan Cain) با عنوان قدرت درونگراها. (این ویدئو زیرنویس فارسی هم دارد. پیشنهاد میکنم حتما ببینید.) کین خودش یک درونگرا است و این موضوع را با بازگویی خاطرهای از کودکیاش شرح میدهد. در جمعی که همه بچهها بازی میکردند و دنبال فعالیتهای گروهی بودهاند، او با کتابهایش سرگرم بوده. (میتونم بگم دقیقا مشابه همین خاطره را من هم میتوانم تعریف کنم).
در این سخنرانی خانم کین اشاره میکنه به دنیایی که بیشتر برای برونگراها ساخته شده و اینکه همه تشویق میشوند به سمت ویژگیهای برونگرایی. فضاهای کاری، فعالیتهای تیمی، کلاسهای آموزشی و …. همه مناسب شرایط برونگراهاست و ممکن است در چنین شرایطی درونگراها خود را دچار ضعف و کمبود ببینند و حتی به این دلیل که نمیتوانند در فضای برونگراها عملکرد خوبی داشته باشند احساس گناه کنند. اما خانم کین یادآوری میکند آنجایی که نیاز به خلاقیت، فکر و قدرت رهبری است نقش درونگراها پررنگتر میشود. بله نکته جالب توجه اینجاست که تعداد زیادی از رهبران سازمانی بزرگ در دسته درونگراها جای میگیرند. ادامه مطلب...
دوستان و یاران قدرتمندم سلام .شهادت امام جعفر صادق (ع) به آقا و مولایمان امام زمان وشما دوست گرامی تسلیت عرض می کنم.دوستان ارجمندم همگی ما اتفاقات شیرین و یا خدایی نکرده تلخ را در زندگیمون تجربه کردیم در آن هنگام صدایی از درون ما شروع به حرف زدن یا انتقاد از خود میکنه که ضمیر ناخود آگاه نام دارد این ضمیرما بلافاصله سوال های در افکارمون مطرح می کنه که این افکار احساسات ما را به وجود می آورد .حال توجه دوستان خوبم را به این نکته جلب می کنم اگر ما 21 روز بر افکار خود را کنترل کنیم به عبارت دیگر افکارمان را به صورت آگاهانه خودمان مدیریت کنیم، نه ضمیر ناخودآگاه من به شما این قول را میدهم که احساسات منفی را دور ریخته و بهترین احساسات در زندگی خودایجاد کنیم . حال شاید برخی از دوستان بگویند چرا 21 روز کنترل؟اگه ما 21 روز بر افکار خود کنترل داشته باشیم ذهن ما به آن موضوع عادت می کند برای درک بهتر این موضوع این مثال را بیان می کنم اگر ما 21 روز ساعت 6 صبح از خواب بلند شویم روز 22 بدون اینکه نیازی به تنظیم ساعت داشته باشیدساعت بیولوژی بدنمان ما را راس ساعت 6 بیدار می کند .به یک بار امتحان کردن می ارزد.از موضوع اصلیم زیاد دور نشوم.
خدمت دوستانم عارضم , مسئول تمامی خوشی ها و ناخوشی های زندگیمان خودمان هستیم .حال شاید این سوال در ذهنتان پیش بیاید که برخی از وقایع تلخ زندگیمان دست خود ما نیست ؟من در جواب اینگونه به دوستان خودم پاسخ می دهم شمادرست میگویید اما حتی اگر علت ناخوشی های ما خارج از کنترلمان باشد باز ما میتوانیم با مدیریت افکار خود (به صورت مثبت فکر کردن به موضوع) و تغییر دید خود نسبت به آن موضوع و سریع تصمیم نگرفتن احساسات خود را نیز عوض کنیم و حال بد را به حال خوب تغییر دهیم .حال توجه شما را به چند مثال در این خصوص جلب میکنم .
در قسمت اول ضمیرناخودآگاه ما سوال ها را در ذهن مطرح میکند که متناسب با آن احساسات ما شکل می گیرد اما در قسمت دوم افکار را از دیدمثبتش نگاه میکنیم ونمی گذاریم احساس منفی شکل بگیرید بلکه با مدیریت افکارمان احساس متفاوتی را شکل می دهیم حال خود قضاوت کنید مسئول حال بد یا ناخوشی های ما چه کسی است ؟من که میگویم خودمان .دوست گرامی نظر شما چیست؟
افکار احساسات عدم مدیریت
آنچه دوست داشتم از دست دادم
در عشقی که داشتم شکست خوردم غم،اندوه و افسردگی
به هدفم نرسیدم
مدیریت افکار مطرح شده بالا از دید تازه
. ...(تجربه خوبی شد برای آنکه در آینده حواسم را جمع کنم تا علایق بهتری را از دست ندهم)
...(چرا غصه بخورم ؟حتما قسمت من بهتر از این بوده . من مطمئنم .خدایا شکرت)
... (مسول نرسیدن به هدفم خودم بودم باید تلاشمو بیشتر کنم این بار حتما موفق می شوم)
احساسات مدیریت شده: ایجاد شور و شوق دوباره وایجاد انگیزه ادامه مطلب...
1)سخاوت از اخلاق پیامبران وستون ایمان است.
2)نوروز روزی است که قائم ما اهل بیت درآن ظهور کند.
3)حسن خلق مایه افزایش روزی است.
4)حاجت خواستن از مردم موجب سلب عزت ورفتن حیا می گردد.
5)سرآمد فرمانبری از خداوند،خرسندی به کار خداست،چه خوشایند بنده باشدچه نا خوشایند.
6)خوشا به حال شیعیان حضرت قائم (عج) که در زمان غیبت آن حضرت پیوسته در انتظار ظهور آن بزرگوار به سر می برد
7)از ما نیست کسی که به رحمت ما ایمان نداشته باشدو
8)عدالت از آبی که شخص تشنه به آن میرسد، شیرین تر است.
9)هر کس مومنی را به خاطر انجام گناهی سرزنش نماید ، نمیرد تا آنکه خود آن را مرتکب گردد.
10)هر زنی که به شوهر خود بگوید:هرگز از تو خیری ندیده ام ،در واقع عملش را باطل کرده است.
11)امروز در دنیا کاری را انجام ده که به وسیله آن به رستگاری درآخرت امید می بری.
12)خدای رحمت کند کسی را که محبت مردم را به ما جلب کند وسبب دشمنی آنها با ما نگردد.
13)آگاه باشیدکه برای خدا حرمی هست وآن مکه است،وبرای پیامبر خدا حرمی هست وآن مدینه است،وبرای امیرمومنان حرمی هست وآن کوفه است، ادامه مطلب...
امام صادق (علیه السلام) در روز 17 ربیع الاول سال 83 هجری قمری در مدینه متولد گردید. پدر گرامی آن حضرت، امام محمد باقر (علیه السلام) و مادر ارجمندش ام فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر می باشد. نام شریفش جعفر و لقب معروفش صادق و کنیه اش ابوعبدالله می باشد. شهادت آن حضرت در 25 شوال سال 148 هجری قمری، در 65 سالگی، به دستور منصور دوانیقی، خلیفه ستمگر عباسی، به وسیله سمی که به آن بزرگوار خوراندند، در شهر مدینه اتفاق افتاد، و محل دفنش در قبرستان بقیع است.
امام جعفر صادق (علیه السلام) تلاش و کوشش خود را با مساعی علمی آغاز و حوزه فکری و ثمربخش خویش را که بزرگان فقها و متفکران از آن بیرون آمدند، در صفوف امت، افتتاح کرد و با تربیت شاگردانی دانشمند، ذخیره علمی بزرگی برای امت برجای گذاشت. بعضی از شاگردان نامی آن بزرگوار عبارتند از: هشام بن حکم و مؤمن طاق و محمد بن مسلم و زرارة بن اعین و ... که هر یک چهره های درخشانی از تربیت شدگان مکتب آن حضرتند. حرکت علمی او آن سان گسترش یافت که سراسر مناطق اسلامی را دربر گرفت و مردم از علم او سخن ها می گفتند و شهرتش در همه شهرها و دیارها پیچیده بود.
جاحظ در مورد امام صادق (علیه السلام) می گوید:«امام صادق چشمه های دانش و حکمت را در روی زمین شکافت و برای مردم درهایی از دانش گشود که پیش از او معهود نبود و جهان از دانش وی سرشار گردید.»هدف امام صادق (علیه السلام) از گسترش برنامه فرهنگی، چاره جهل امت و تقویت عقیده به مکتب اسلام و نیز ایستادگی در برابر امواج کفرآمیز و شبهه های گمراه کننده و حل مشکلات ناشی از انحراف حکومت بود. ادامه مطلب...
معنی عشق چیست ؟؟
برادرش جواب داد :
عشق یعنی تو هر روز شکلات من رو ،
از کوله پشتی مدرسهام بر میداری ،و من هر روز بازهم شکلاتم رو همونجا میگذارم...
دوستان گرامی و ارجمندم سلام .برای پاسخ سوال زیر به دلت رجوع کن و فقط بگو
آری یا نه؟در صورت تمایل و صلاح دید علت آره یا نه را نیز در چند خط به اختصار بنویسید
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) از تستهای فنی و درون سیستمی سامانه موشکی برد بلند باور 373 در سال جاری خبر داد.
امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) در نشست خبری که صبح امروز شنبه به مناسبت دهم شهریورماه سالروز پدافند هوایی برگزار شد، گفت: در قرارگاه پدافند هوایی دیگر صحبت از تفکیک نیست و از دو موضوع تشکیل و تحکیم سخن گفته میشود.
وی افزود: در بحث تشکیل تمام قسمتهای سرزمین برای اجرای یک ماموریت تمام عیار مشخص شدند و در تمام یگانها تا سرپنجهها استقلال تاکتیکی، عملیاتی و مدیریتی پیدا کردند.
* آغاز به کار دانشگاه پدافند هوایی از اول مهر
اسماعیلی ادامه داد: دانشگاه خاتم با مصوبه فرمانده معظم کل قوا از اول مهر ماه به صورت مستقل افسران پدافند هوایی را آموزش خواهد داد. مکان این دانشگاه از ملک مرکز آموزش 02 نزاجا به قرارگاه پدافند هوایی حدود دو ماه است که واگذار شده است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی تاکید کرد: دربخش درجه داری نیز مرکز آموزش درجه داری اراک از اول مهر ماه امسال به صورت مستقل پرورش و تربیت درجه داران پدافند را آغاز میکند.
وی افزود: همچنین مرکز آموزشهای تخصصی پدافند هوایی نیز امسال در قرارگاه اجرایی شد و کارش را آغاز کرد. مواردی که اعلام کردیم از دهم شهریور سال 91 تا امسال اجرایی شد. ادامه مطلب...
کارشناس امور استراتژیک عراق درباره دلیل عدم حمله آمریکا به سوریه و تعلل در این امر تاکید کرد جدیت دمشق در پاسخ به هرگونه تجاوزی، آمریکا را به بازنگری در اقداماتش واداشت.
«احمد الشریفی»، کارشناس امور استراتژیک عراق در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، درباره دلیل تعلل آمریکا در اقدام نظامی علیه سوریه یا انصراف از این حمله توضیح داد که آمریکاییها به خوبی دریافتند که هرگونه تجاوز نظامی آنها به سوریه در همان ساعات اول از سوی دمشق پاسخ داده خواهد شد.
الشریفی افزود: یکی از اهداف آمریکا از این حمله بررسی میزان توانمندی و قدرت جنگندگی ارتش سوریه و مقایسه آن با گروههای مسلح مورد حمایت آمریکا و متحدان غربی و عربیش در سوریه بود که نتیجه به دست آمده از این امر تامل آمریکا در هرگونه اقدام نظامی علیه سوریه بود. ادامه مطلب...
ایران و تهران، پرسرچ ترین کلمات ویکیپدیای فارسی
کلمات کلیدی پر جستجو در بین ایرانیان
طبقه بندی تیپ های شخصیتی افراد سلطه جو
حدیث درباره فضیلت ثواب گفتن ذکر الحمدلله کما هو اهله :
ناو
یث
روزی از دانشمندی ریاضیدان نظرش را درباره زن و مرد پرسیدند
خدایا ....